Sunt ultimul om de pe lume care ştie să firbă un ou!

E bine să numărăm ouăle. Dar să le şi analizăm. Deci:

10 de la Mimi. De casă, adică ouate de găini din curte, care mai prind două poate chiar trei fire de iarbă între porţiile de hrană de bază care constă în „concentrate”. Comandă telefonică, livrare în bucătaria ei din Telega, plata la livrare. Vopsite impecabil. 4 rosii, 3 galbene, 3 verzi. Fierte prea mult. Conceptul de bază: să prindă vopseaua bine şi pe urmă vedem noi dacă sunt şi bune de mâncat. Nedumerirea mea: cu ăia 5 lei încasaţi de la mine, Mimi a avut un Paşte mai fericit?

2 de la Camelia. Cadou. De casă. Roşii. Fierte relativ mult. Conceptul de bază: ouăle se fac roşii, nu facem tot felul de bazaconii că e păcat. Nedumerirea mea: de ce nu şi alte culori?

ou-ciclam

8 de la Râmnicu Sărat. Cadou. Livrarea la Bucureşti. Diverse ornamente, culori predominant ciclam. Fierte prea mult. Conceptul de bază: s-a demodat să le vopseşti, le înveleşti calde în folie de plastic frumoasă, cu Isus şi alte icoane. Nedumerirea mea: de ce să faci ouă tradiţionale cu abţibilduri de la chinezi şi să îl chinui ca pe hoţii de cai pe ăla care vrea să le cojească?

oua

10 ale mele. Cumpărate de la ţară, unde au fost ouate pe lângă casa omului. Transport în regie proprie, cu trenul. Vopsite în ibric. 3 roşii, 3 verzi, 3 galbene, 4 albastre. Fierte cleios, în afară de cele albastre fierte cleios spre moale. Conceptul de bază: ouăle trebuie să aibă în principal gust bun şi abia apoi să fie decorative. Nedumerirea mea: am rămas ultimul om de pe lume care ştie să fiarbă un ou puţin mai moale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s